FLO & Co
Wie ben ik

 

Mijn naam is Denise Verkuil. Na mijn HBO-opleiding en werk in project-management en begeleider in de sociale dienstverlening had ik nog geen voldoening gevonden. Mijn lieve rottweiler Flo ging, als ik aan het werk was, met een uitlaatservice mee. En elke dag was ik weer een beetje jaloers. Wat zou dat toch heerlijk zijn om de hele dag met een roedel honden op stap te gaan! In 2008 heb ik de stap genomen en sindsdien heb ik mijn eigen hondenuitlaatservice. Genoemd naar Flo, aangezien ik door haar met dit werk in aanraking ben gekomen en omdat ze jaren mijn geweldige assistente is geweest tijdens de wandelingen en als beheerster van de bus.

Ik ben een beetje 'hondengek'. De interactie tussen een paar honden vind ik vaak interessanter om naar te kijken dan een goede film op tv. Die liefde voor viervoeters heb ik altijd al gehad. Sinds ik mijn 1e echt eigen hond kreeg ben enthousiast cursussen gaan volgen en lees alles wat los en vast zit als het gaat over honden en hun gedrag. Met name de 5-daagse workshop bij ‘hondenfluisteraar’ Klaas Wijnberg heeft me ontzettend veel geleerd over benadering en manier van communiceren. In mijn omgang met honden wil ik de hond zoveel mogelijk hond laten zijn. Voor mij geen ingewikkelde kunstjes, maar wel goed contact en vertrouwen tussen mens en hond. Als dat eenmaal goed zit, dan heb je vaak de beste hond die je je kunt wensen.

Inmiddels zit er een andere hond naast mij in de bus, ook weer een rottweiler teefje, Phoebe. Ze is nog een 'assistent in opleiding', erg lief, dol enthousiast en ze heeft de gave om
vrijwel elke hond aan het spelen te krijgen.